p1010096.jpg 

Anneler için  pratik ve kolay bir  tarif.Derin dondurucuda barbunyanız warsa yapımı daha da kolaylaşıyor.Düdüklü tencerede 20 dakikada pişiyor, hazırlamasıyla beraber yarım saati bulan bir yemek.Barbunya sewerlere duyurulur… 

malzemeler:

bir soğan

3-4 havuç

1-2 tane yeşil biber

yarım kilo barbunya

salça

tuz

bir tatlı kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2-3 bardak su

yapılışı;

düdüklü tencereye önce yağ konulur.Sonra barbunya,doğranmış havuç,üçe ayrılmış biber,dörde ayrılmış soğan konur.üzerine 1-2 yemek kaşığı salça ve tuz ve de şeker ilave edilir.Suyuda istenilen yoğunluğa göre 2-3 bardak  eklenir.düdüklü kapatılır yaklaşık yirmi dakika da  yemek hazırdır.

afiyet olsun

not:

eğer çocuğunuz havuç yemiyorsa,ek olarak bir patates de ekleyebilirsiniz)

-yemeğin üzerine  limon suyu  tavsiye edilir.