Eşimin ısrarlarıyla geçen ay ekmek yapma makinesi aldık.Bizimkinin markası tefal .Görümcemin ve bir arkadaşımızın  ekmek yapma makinesi ise  sinbo.İlk izlenimimizi  onların makinesinin  ekmeklerini tadarak elde ettik.Eşim beğeniyordu.Fakat ben biraz trabzon  ekmeğine benzetiyordum zaten o yüzden almak istemiyordum.

  Ama aldıktan sonra gördüm ki kendi ekmeğini yapmak,dışarıdan aldığımız ve steril olup olmadığından,katkı maddeleri koyulduğundan şüphelendğimiz ekmeklere göre bin kat daha iyi.Demek istediğim, kendi üretimimiz olduğu için içim daha rahat .Çocuklarıma sağlıklı bir ekmek yedirdiğime emin olabiliyorum.Ayrıca sabahları taze ekmek kokusu  insana keyf veriyor.

  Ben bizim makinenin en çok sütlü ekmeğini beğendim.Çünkü içinde hem süt var hem de tereyağ.Bu çocuklar için inanılmaz besleyici bir ekmek.

    Bir de pizza yapmam artık inanılmaz kolaylaştı.Çünkü makine benim yerime 1,5  saatte hamuru hazırlıyor.Yoğurma derdim yok.Geçen ay, bir de çilek reçeli yaptım.Her zaman yaptıklarıma göre daha değişik oldu,daha canlı bir kırmızı renk aldı reçel.

İsterseniz ununu ,mayasını kendiniz ayarlıyosunuz ,istersenizde hazır ekmek unlarını alabiliyorsunuz.Gramajına baktığımız da hazır satılan ekmek unu karışımlarıyla yapılan ekmeklerle ,normal fırın  ekmek fiyatları, hemen hemen aynı .Demek istediğim her seferinde unu ,suyu,sütü,mayayı ölçmekten sıkılanları varsa hazır satılanları alabilirler.İçinde de mayası mevcut zaten. 

 Sonuç olarak,eğer almakta tereddüt edenler varsa bence fazla düşünmesinler.Çünkü hem sağlıklı bir ekmek yapıyorsunuz hem de fiyat olarak da dışarıdakinden farkı yok .(ekmek fiyatlarının arttığını da düşünecek olursak)

iyi günler…