Anneler için kolay  bir tarif;tiramisu.Kolay diyorum, çünkü tek yapmanız gereken,kremasını hazırlamak.Tabi isteyen kendi pandispanyasını ya da kedidili bisküvisini hazırlayabilir.Ben genelde hazır kullanıyorum.

  Bu tarif sevgili arkadaşım Şerike ‘ye ait.İlk gördüğümde ,çok zor bir tatlı  olduğunu düşünmüştüm,ama tarfini verince ,ben de her daim yapar oldum,teşekkürler Şerike.

malzeme:

2 yumurta sarısı

1,5 çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı  un

1,5 su bardağı soğuk süt

1  labne peyniri (ben bir kaşık daha az kullanıyorum)

keki ya da kedidilini ıslatmak için:

1 yemek kaşığı  şeker

1 yemek kaşığı  neskafe

1 bardak ılık su-süt karışımı

yapılışı:

-yumurta sarıları çırpılır,

_sırasıyla şeker ,sonra un ve süt eklenir,ocağın altı açılır ve muhallebi pişirilir,

-muhallebi soğumaya bırakılır,

-bu arada kek ıslatılır,

-Eğer pandispanya kullanılacaksa ıslatılır.Kedidili kullanılacaksa,bisküviler ,bir kaseye konulmuş neskafeli karışıma  ,iki taraflı olarak, teker teker batırılır.(karışım az gelirse tekrar yapılabilir),

_soğuyan muhallebiye ,labne eklenir,ve karıştırılır,

-kremanın bir kısmı  pandispanyanın içine kalanı da üzerine dökülür.

_Eğer kedidilli olan  tek katlı yapılacaksa,büyük bir borcama bisküviler yerleştirilir.Ve krema üzeerine dökülür.Eğer çift katlı yapılacaksa,aynı pandispanyadaki işlem uygulanır.

Üzerine kakao serpilir.

Afiyet olsun.

dipnot:

-labne peyniri ,muhallei sıcakken dökülürse,krema ekşi bir tat alır.

-kalabalık bir topluluğa yapılıyorsa ,kedidili bisküvilerin tek kat olması daha avantajlı olur.

– balocco markalı olanların 200 gr.lığı kadar kedidili kullandım.