Bu kurabiyenin tadı çok nefis .İlk kez denememe rağmen ikram ettiğim herkesten 10 puan aldım .Lezzetli olduğundan dolayı da her zaman yapacaklarım arasında olacak.

Bu kurabiyenin bir de güzel bir anısı oldu.Dün kardeşim doğum yaptığı için, hastaneye giderken yanımda götürdüm,herkese ikram ettik,Yunus bebişimizin , teyzesi olarak ben de bu durumdan çok mutlu oldum

Bu tarif için sofra.com dan Hale’ ye teşekkür ederim.

Hamuru açmakta zorlanırsanız iki yağlı kağıt içine koyarak bu sorunu halledebilirsiniz ,ben öyle yaptım.

Ayrıca benim hamurum biraz kuruydu,o sebeple yarım çay bardağı kadar süt ekledim.Onun haricinde tarife son aşamasına kadar sadık kaldım.

Kurabiye bir gün sonra daha lezzetli oluyor,benden söylemesi🙂  .

İşte tarifimiz,

malzemeler;

370 Grm Un
1/2 Tatli kasigi karbonat
1/4 tatli kasigi tuz ( bir cay kasigi)
1/2 Tatli kasigi ufak hindistan cevizi ( Muskat)-bende yoktu,koymadım
170 Gram Tereyagi (yumusamis)
1 Bardak Seker
1 Bardak Ceviz/Findik/Badem (ufak ufak olacak şekilde cekilmis)
1 Bardak Hindistan cevizi

bu tarife,benim eklediğim ise:

yarım bardak süt

İç harcı için;

10 Adet Kuru Incir
1 Bardak Kuru Uzum
2 Bardak su

Yapılışı;

iç malzemesi olan incir ve kuru üzüm suyla beraber haşlanır,suyu çekince ocaktan alınır,robotta çekilir,püre yapılır.

hamur için ;

1.tereyağı şekerle krema halini alana kadar çırpılır.

2.Un tuz ve karbonat karıştırılır.krema halini alan karışıma yavaş yavaş eklenir.

3.Hindistan cevizinin yarısı eklenir.

4.Hamurun yarısı açılarak tepsiye serilir.İ

5.İç harç üzerine eklenir.

6. diğer yarısı da rende ile incirli harcın üzerine eklenir.

7.yarım bardak kalan h.cevizi ve kuruyemiş karışımı da eklenir.

8. 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.

afiyet olsun.