Geçen gün eltim,bebeği için nasıl yoğurt yapabileceğini sorduğunda,neden bunu günlüğe taşımıyorum diye düşündüm. Ewde yoğurt yapmak kolay gibi gözükse de bir kaç ayrıntıyı kaçırmak yapımını zorlaştırabiliyor.İşte tarif;
gerekenler:
küçük bir cam kavanoz (bir bardak sütü alacak kadar)
bir yemek kaşığı yoğurt
bir bardak süt
yapımı:
öncelikle sütü ısıtıyoruz.Bu sıcaklık mayalanması için önemli. Ilıkla, sıcak arası bir ayarda olmalı. Sonra, bir kaşık yoğurdu bir kasede çırpıyoruz .Daha sonra kavanoza koyduğumuz sütün içine koyup karıştırıyoruz. ve hemen kapağını kapatıp,bir beze sarıyoruz.Ilık bir ortamda bekletiyoruz.Dört saat sonra ,hiç kıpırdatmadığımız yoğurdumuzu açıyoruz.Yoğurdumuz olmuştur.
not:Bir yaşına kadar bebeğinize hazırlayacağınız yoğurdu mümkünse devam mamasıyla hazırlayın.Bir yaşından sonra da mutlaka şişe sütü kullanın.
iyigünler…
5 yorum
Comments feed for this article
14/01/2007 11:27 pm01
Halime
Öğretmenim öğretmenim birşey sorabilir miyim?
Şimdi bu yoğurdu büyükler de yiyemez mi?
14/01/2007 11:27 pm01
biranne
Halimecim
Tabi ki yiyebilirsin eğer hergün yapabilmeyi göze alıyorsan!ama inan ki kendi yaptığı yoğurdu tatmak insana çok büyük bir keyif ve rahatlık veriyor…
sevgilerle…
23/10/2008 11:27 am10
seda
devam maması derken ne maması caba ilginizden dolayı teşekkürler
23/10/2008 11:27 am10
seda
6 aylık oglum var acaba tam olarak tarıf yollarsanız sevinirim iyi günler
23/10/2008 11:27 pm10
aslimirzo
Seda hanım,
devam maması derken,bebeklere verilen aptamil tarzı mamaları kastetmiştim.Benim tarif normal sütle yapılanı,fakat devam sütüyle yapılan bir tarif arıyorsanız size ; http://www.kadinlarkulubu.com/devam-mamasindan-nasil-yogurt-yapilir-yardimci-olurmusunuz-t207765/index2.html adresini önerebilirim.Tarifi bulabilirsiniz.
İyi günler…