Geçen gün eltim,bebeği için nasıl yoğurt yapabileceğini sorduğunda,neden bunu günlüğe taşımıyorum diye düşündüm. Ewde yoğurt yapmak kolay gibi gözükse de bir kaç ayrıntıyı kaçırmak yapımını zorlaştırabiliyor.İşte tarif;

gerekenler:

küçük bir cam kavanoz (bir bardak sütü alacak kadar)

bir yemek kaşığı yoğurt

bir bardak süt

yapımı:

öncelikle sütü ısıtıyoruz.Bu sıcaklık mayalanması için önemli. Ilıkla, sıcak arası bir ayarda olmalı. Sonra, bir kaşık yoğurdu bir kasede çırpıyoruz .Daha sonra kavanoza koyduğumuz sütün içine koyup karıştırıyoruz. ve hemen kapağını kapatıp,bir beze sarıyoruz.Ilık bir ortamda bekletiyoruz.Dört saat sonra ,hiç kıpırdatmadığımız yoğurdumuzu açıyoruz.Yoğurdumuz olmuştur.

not:Bir yaşına kadar bebeğinize hazırlayacağınız yoğurdu mümkünse devam mamasıyla hazırlayın.Bir yaşından sonra da mutlaka şişe sütü kullanın.

iyigünler…